Ring til os på tlf. (+45) 70 40 48 00
Gratis fragt – på alle ordrer over 750 kr.
Vi sender samme dag – når du bestiller inden kl. 13:00
Rådgivning & service – Ring på (+45) 70 40 48 00.
Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Grøn te

Grøn te anses for at være den sundeste form for te på markedet, grundet sine mange fordele. Grøn og sort te stammer fra én og samme teplante – Camellia sinensis – og det er plantens sort og oxidation ved fremstilling, der er afgørende for om det bliver til grøn eller sort te. Grøn te bliver udsat for langt mindre oxidation under fremstilling end f.eks. sort te. Sort te er langt mørkere i farven, og er den te langt de fleste har stående hjemme i køkkenet.

Den almindelige sorte variant er for os den traditionelle, hvor grøn te først rigtigt havde sit indtog for et par år siden. I Kina og Japan har den grønne variant været langt mere populær, og har gennem tiden været brugt som en form for naturmedicin, grundet sine mange positive egenskaber. Mindre oxidation ved fremstilling gør, at den grønne te ikke skal trække lige så lang tid som ”almindelig” te.

Viser alle 12 resultater

Hvad er grøn te?

Grøn te er te lavet fra ugæret løsblade fra teplanten, som er lysere i farven og en anelse mere bitter i smagen. Teen er generelt produceret i Kina og Japan, hvor den har været populær i længere tid end herhjemme. Grøn te er især blevet populær i Danmark og det meste af den vestlige verden i de senere år, hvor man har slået øjnene op for teens mange sundhedsfordele.

Folk bliver ofte forbavset når de hører at grøn og sort te kommer fra én og samme plante. Begge typer kommer fra planten – Camellia sinesis  og det er sorten – sinensisder med sine mindre blade bliver brugt til grøn og hvid te. Camellia sinesis sineses er en sort, der trives i et køligt miljø og bjergregionerne i Kina har de perfekte forhold for at planten kan gro. Camellia sinesis assamica er den anden variant, som bliver brugt til at producere sort te. Første gang denne te-sort blev opdaget var i det indiske distrikt Assam, og med sine større teblade gror den i varmere og fugtigere miljøer end sinesis.

Grøn te fordele: Derfor er det sundt

En af årsagerne til grøn te er blevet så populær i Danmark er grundet sine mange sundhedsmæssige fordele. Det er meget mere end bare en varm drik du kan nyde dagen lang. Teen har et rigt indhold af polyfenoler, hvis egenskab er at reducere betændelse i kroppen og bekæmpe kræftceller. Der findes rigtig mange artikler på internettet om de forskellige egenskaber, men i USA og Europa er interessen især stigende på grund af teens vægttabsmæssige egenskaber. Teen indeholder en gruppe kemiske stoffer og en mindre mængde koffein, der gør vores stofskifte arbejdere hårdere end normalt. Se evt. vores afsnit om vægttab længere nede på siden.

Der findes adskillige undersøgelser, som både be- og afkræfter en lang række teorier om grøn te’s fordele. Vi har lavet en lille liste over de fordele vi ser værende mere sandsynlig end andre.

Vores top liste over fordele:

  • Bekæmper betændelse i kroppen ved sygdom.
  • Indeholder koffein, men i mindre mængder end i kaffe.
  • Forøger dit stoftskifte, som hjælper med vægttabet.

Grøn te vægttab: Gå naturligt ned i vægt

Grøn te vægttab er ikke en mirakel kur. Vægttab fungerer meget simpelt. Du skal forbrænde mere energi end du indtager. Energi er i dette tilfælde kalorier. I grøn te finder vi en gruppe kemiske stoffer kaldet flavoner, og koffein i mindre mængder, som gør vores stofskifte bliver sat til at arbejde mere end normalt.

En amerikansk undersøgelse kan fortælle os, at dem som drikker grøn te med koffein tabte i gennemsnit 1.3 kilo over en 12 ugers periode, mens de spiste deres normale kost. En anden undersøgelse underretter om en person, der drikker ca. 2.5 kop grøn te, forbrænder ca. 100 kalorier mere over 24 timer end andre gør.

Tager vi udgangspunkt i simple vægttabs principper, hjælper det at brænde flere kalorier end man indtager. Så i tilfælde af grøn te forøger dit stoftskifte og forbrænder 100 kalorier mere dagligt end før, vil det i sidste ende resultere i et vægttab. Det er dog vigtigt du undgår sukker og honning, da de indeholder lidt for mange kalorier. Du skal gerne sørge for din kop te indeholder flere fordele end ulemper.

Lær til brygge grøn te

Delikat, let og duftende. Den perfekte kop grøn te vil løfte dit humør, og give dig energien til at komme igennem dagen. Ikke underligt, det er en opfrisker for folk over hele verden.

Hvad er den bedste måde at brygge grøn te på, så du kan nyde hver en tår?

Følg disse fem enkle trin, og du kan også blive en ekspert indenfor tebrygning.

  1.   Hvor mange tebreve?
    Hvis du laver en enkelt kop grøn te, skal du tilføje en tepose til din kop eller glas. Hvis du brygger en hel kande te, skal du tilføje to eller flere af dine yndlingsgrønte teposer, afhængigt af hvor stærk du kan lide det. Brug gerne tekandeposer til at holde det endnu enklere.
  2. Brug frisk vand
    Ideelt set vil du bruge blød, snarere end hårdt vand til din brygning. Altid undgå allerede kogt eller diffunderet vand – begge skabe en flad te-smag.
  3. Hold styr på tempereaturen
    Varmt vand i en kedel eller i en gryde på komfuret, indtil det koger – denne del er vigtig – de bobler, der vises ved kogepunktet, forringer kulstof, hvilket nedsætter surheden af vandet, hvilket fører til, at bryggen tager en klarerer farve. Varm ikke vandet i en mikrobølgeovn. Du vil miste den smagsfulde smag, og teen får en skummel overflade. Efter kogning, lad vandet hvile i et par minutter, så temperaturen naturligt falder til 60-85 ° F. Dette er den ideelle varme til, når du hælder vandet over i teen.
  4. Hvordan man gør
    Gør din tepose(r) klar i bunden af din kop eller tekande og hæld varmt vand på toppen. Bevægelsen af vandet, der rammer posen, hjælper med at frigøre teens smag og aroma hurtigere.
  5. Bryggetid
    Lad teen brygge i et til to minutter: i denne tid udvikles en klar farve sammen med en fyldig smag og aroma. Hvis du vil have en smukkere smag og er glad for at ofre en lille smule aroma, lad teen brygge i to og tre minutter. For den fulde smagspåvirkning, lad den brygge i tre minutter.