Ring til os på tlf. (+45) 70 40 48 00
Gratis fragt – på alle ordrer over 750 kr.
Vi sender samme dag – når du bestiller inden kl. 13:00
Rådgivning & service – Ring på (+45) 70 40 48 00.
Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Hele kaffebønner

Her på siden finder du vores udvalg af kaffe i hele bønner. Vi har i vores sortiment hele kaffebønner af højeste kvalitet, fra de bedste kaffeplantager i verden. Hvis du er på jagt efter den mest populære kaffebønne vi har på lager, kan vi klart anbefale VIDAR. En arabica bønne, som kan være det match du har ledt efter. Find en bønne-variant efter din behov og prøv en 200 g. prøvepakke.

Viser alle 7 resultater

Hvordan vi gør brug af hele kaffebønner

Kaffe er i sandheden en vare vi ser på hylderne i langt de fleste hjem. Det er det første vi drikker om morgenen, og for nogle det sidste vi drikker, før vi går i seng. Ingen tvivl om kaffen for alvor fandt vejen ind til danskernes hjerte, da den havde sit indtog i 1660’erne.

Moderne kaffekultur er dog en smule anderledes end den var, da først kaffen blev introduceret. Kaffen blandes i dag gerne med mælkeskum eller kakao, for at give rigere oplevelse, mens andre stadig nyder den klassiske skandinaviske kaffe gennem sin termokop på arbejdspladsen. I sandhed en drik, der bringer mennesker sammen, uanset hvor vi befinder os.

En artikel i Politiken fra 2017 påpeger, at vi i Danmark har det tredjestørste forbrug af kaffe i verden, med et gennemsnit på 8,6 kilo ristet kaffe per år. Vi er som nation kun overgået af Finland (12 kilo) og Østrig (9 kilo). Noget af det vi har til fælles med vores nordiske naboer og østrigerne, er at vores forbrug ligger betydeligt højere i gennemsnit end resten af Europa. På Europæisk plan har hver indbygger et årligt forbrug på ca. 4. kilo ristet kaffe, hvor vi i Danmark ligger dobbelt så højt forbrugsmæssigt.

Hvilken type hele kaffebønner skal jeg vælge?

Arabica kaffebønner

Arabica kaffebønner dominerer i dag kaffe produktionen på verdensplan. Mere end 60% af jordens kaffe plantager producerer Caffea Arabica. Kaffebønnen er gerne kendt for sin bløde smag, der er langt mindre syrlig end f.eks Robusta kaffe. Arabica anses gerne for at have en overlegen smag, og indeholder mindre koffein end en almindelig Robusta bønne.

Hos Caffea Arabica sorten findes der to varianter af samme bønne. En Typica og Bourbon. Typica er den mest almindelige variant af de to, og er værdsat af kaffe-elskere verdenen over på grund af de fantastiske kopper kaffe den afgiver. Bourbon er lidt mindre udbredt, men har en langt mere kompleks smag og en balanceret aroma. Langt de fleste steder vil du finde en Typica bønne.

Robusta kaffebønner

Robusta er faktisk en variant og ikke en sort som Arabica. De to sorter af kaffebønner hedder derfor Caffea Arabica og Caffea Canephora. Hvor vi hos Arabica har Typica og Bourbon som varianter, er Robusta variationen hos Canephora.

Robusta er gerne kendt for at være mindre raffineret end en Arabica bønne. Dog kan vi godt lide at blande Robusta med Arabica. Specielt når der er tale om espresso blandinger, fordi Robustaen giver kaffen en bedre creama. Creama er det brunlige kaffeskum vi finder ovenpå friskbrygget espresso. Robusta bønnen er kendt for et højere koffein niveau og indeholder generelt større mængder af syre end andre kaffe arter.

Kaffeplanten trives i områder, som normalt ville ødelægge høsten for Arabica, da bønnen er bedre til at beskytte sig selv mod fugt og sygdomme.

Hele kaffebønner til espresso brug

Espresso er i dagens Danmark et populært fænomen. Espresso kaffe er nemlig fundamentet for mange af de populære kaffedrikke, du finder hos din lokale café og Starbucks. Bestiller du en Caffé latte, Cappuccino eller Caffé Macchiato hos din lokale barista, får du i princippet en espresso med diverse. For eksempel er din Caffé latte lavet af en 1/3 espresso og 2/3 varm mælk. En Americano er faktisk bare en espresso fortyndet med varmt vand. Således bruges espresso bønner som et solidt fundament for den moderne kaffekultur.

Hos Kaffemesteren ved vi hvor populær kaffebønner til espresso er, og har derfor et solidt udvalg af bønner, der passer perfekt til både kaffe entusiasten og den almindelige kaffenyder.

BALDER er en UTZ certificeret kaffe fra Brasilien, som giver dig en rund og velbalanceret kaffesmag. BALDER smager som en espresso forventes at smage. Vil du give BALDER chancen for at blive din nye favorit espresso, kan du prøve en 200 gr. prøvepakke for bare 29,95. Det er nok til mere end 6 kopper kaffe.

Køb af billige kaffebønner online

Det er ikke altid den bedste løsning at købe billige kaffebønner online. Kvaliteten af kaffebønnerne bør være mindst ligeså vigtig som prisen. Ofte består de billigste løsninger af rest. bønner, der i første omgang blev frasorteret. Her er bønnerne ofte presset til det yderste, for det overhovedet er muligt at få en ”rigtig” kaffesmag ud af bønnen. Det er stadig kaffe, men du skal bruge langt flere bønner før du får samme smag, som ved kaffebønner af højere kvalitet.

Vores eget udvalg af kaffebønner består bl.a. af de bedste bønner fra det såkaldte ”bønne bælte”, hvor det tropiske klima er perfekt for at dyrke kaffebønne. ODIN er en økologisk og Fairtrade certificeret kaffe bestående af bønner fra Congo, Peru, Honduras, Indonesien og kaffebønnens hjemland, Etiopien. De nøje udvalgte bønner giver ODIN en karakter og velafbalanceret kompleksitet, som er perfekt til espresso og andre populære kaffedrikke. ODIN giver dig op til 120 kopper kaffe per kilo.

Opbevaring af kaffebønner: Tørt og forseglet

Det er et spørgsmål, der ikke bliver stillet ofte nok, men ikke desto mindre et vigtigt et af slagsen.

Hvordan opbevarer man sin kaffe korrekt? Opbevaring af kaffebønner er næsten lige så vigtig for kaffens smag, som at vælge de rette bønner. Opbevarer du din kaffe forkert, kan kaffen blive tam og du mister en del af selve smagsoplevelsen. Derfor er det vigtigt, du holder dine kaffebønner tørt opbevaret og forseglet så længe som muligt. Når først dine hele bønner bliver udsat for oxygen (luft), begynder smagen at falme. Man siger gerne 10-14 dage efter posen er blevet åbnet, at den oprindelige smag begynder at forsvinde for hele kaffebønner. Det er altid bedre at opbevare hele kaffebønner ift. formalet kaffe. Med formalet kaffe begynder smagen at falme allerede efter 24 timer.

Det er derfor en god idé at holde dine hele bønner tørt opbevaret, i en forseglet pose (gerne original emballage) og vente med at male dem, indtil du hælder dem i kaffemaskinen.