Ring til os på tlf. (+45) 70 40 48 00
Gratis fragt – på alle ordrer over 750 kr.
Vi sender samme dag – når du bestiller inden kl. 13:00
Rådgivning & service – Ring på (+45) 70 40 48 00.
Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Værd at vide om kaffebønner

Kære læser,

I denne artikel vil du finde mange interessante fakta og lære en masse nye ting om kaffebønner. Blot for at opsummere hvad du kan komme til at læse om, får du her en kort introduktion.

Først og fremmest kommer vi til at snakke om online shopping – helt specifikt det at købe kaffe via webshops. Herefter – hvordan du finder den kaffebønner, der passer bedst til dig. Jeg er sikker på du allerede har haft virkelig god kaffe og virkelig dårlig kaffe. Så du vil lære at finde en type, der passer dig. Vi kommer til at tale om alle de almindelige typer kaffe du kan finde på hylderne, såsom espresso, som næsten fortjener en artikel helt for sig selv. Vi mener også du bør også vide lidt om hvordan du får nyristet kaffe derhjemme.

God fornøjelse!

Køb af kaffebønner online

Det er bare så let at glemme kaffen. Du regner med at købe kaffen med hjem, næste gang du er ude og handle, men de har ikke dine kaffebønner på hylden. Så du løber ned til den nærmeste café, betaler for din Americano og tager hjem igen. Næste morgen indser du, at du aldrig nåede at hente kaffebønner og du er igen ude af stand til at få morgenkaffen.

I en verden hvor du er i stand til at købe alt på internet – bogstaveligt talt, alting – er det fristende at tilmelde sig et abonnement, så du kan få frisk og velsmagende kaffe leveret direkte til døren, ligeså ofte som du står og mangler kaffebønner. I tilfælde af du har svært ved at overbevise dig selv om, at det er en god idé at købe kaffebønner online, kommer vi her med en række årsager til, at købe kaffen online er en god idé.

Udvalg

Nogle mennesker foretrækker at drikke den samme kaffe dag ud og dag ind, og det er der bestemt intet galt i – men vi mener det sjove ved kaffe er smags-eventyret man kan tage på. Udforske alle de nye smage som kaffe-verdenen har at byde på er i sandhed en rejse, og hvad der kan gøre det endnu mere spændende er at opleve den smag en nyristet kaffe kan bidrage med. Det kan være svært med de begrænset udvalg som butikker byder på, og er en af fordelene ved at købe sin kaffe online. Kunne du tænke dig at høre lidt mere om de forskellige typer af ristning? Hæng på, det er blot lidt længere nede af siden.

Praktisk

Det er måske en åbenlys pointe, men ikke desto mindre en grund til at nævne den. Jeg mener man burde investere tid i den kaffe man drikker – specielt når det kommer til at lære mere om de forskellige typer, sorter og hvordan man brygger den perfekte kop “mocca”. Men med udgangspunkt i at der kun er 24 timer i døgnet, kan man ligeså godt spare sig besværet, og lade kaffen komme til dig. Hvis de praktiske forhold ved at få kaffe leveret direkte til døren afholder dig fra at vælge mellem ingen kaffe og instant kaffe, må det tælle som en fordel.

Adgang til en masse information

Ingen hylder i butikken kan give dig ligeså meget information som en hel side dedikeret til det enkelte produkt. Internettet tillader os at grundigt undersøge, sammenligne og spørge andre til råds og efterfølgende vælge hvad man skal købe. Selvfølgelig er der altid hjælp at hente hos medarbejderne, men hvornår var sidste gang du fandt en medarbejder i supermarkedet der rent faktisk ved hvad de talte om? Vin, jo så er der altid en medarbejder der har styr på det, men det er yderst sjældent når det kommer til kaffe-afdelingen. På en webshop finder du sikkert en live chat hvor du kan spørge til råds alligevel. Så hvorfor ikke bare klare det foran computeren.

.. og nu, som lovet, vil vi lære dig lidt om de forskellige kaffetyper, så du har mulighed for at prøve noget nyt og finde den der passer bedst til dig.

LOKE hele kaffebønner

Mød LOKE

75 % Arabica og 25 % Robusta

  • Udsøgte kaffebønner fra Brasilien, Honduras og Guatemala.
  • 75 % Arabica og 25 % Robusta blanding
  • Fyldige kaffe med skandinavisk smag.
  • En delikat kaffe som giver en rund og fyldig smagsoplevelse.
  • Elegant svag syrlig eftersmag.

Find de rette kaffebønner tilbud baseret på type

Til at begynde med står du over for beslutningen om, hvilke bønner der passer bedst til hjemmebrygning, og kan hurtigt virke skræmmende. Der er for mange mærker og for mange varianter på hylderne, så man kan have det svært ved at få en umiddelbar følelse af det hele. Så vi er besluttet på at komme dig til undsætning og hjælpe dig med at få et tag på hvor du skal begynde, når du leder efter de bedste kaffebønner til dig.

Første skal du lære, at der kun er to typer kommercielle kaffebønner til rådighed, Arabica og Robusta. Arabica dyrkes gerne i 1.200 – 1.500 meter over jordens overflade og er kendt for en glat, let syrlig smag. Robusta dyrkes i mere alm. Tærren og er kendt for sin stærke og mere bitter smag. Hvis du foretrækker en glattere smag uden bitterhed, så bør en lysfarvet og tørbønne være det rigtige valg for dig. Hvis du nyder den dristige og bitre smag, så vælg bønner, der er blevet brændt længere, hvilket bringer flere olier til overfladen af bønnen, hvilket giver kaffebønnen en mørk og skinnende udseende.

Koffein indhold

Man vil ofte tro det er omvendt, men de mørkere kafferistninger har faktisk mindre koffein end de lysere ristet kaffebønner – lysere kafferistninger har mest kaffein af tre muligheder, som er lys-, medium- og mørkristet. Espresso bønner har en tendens til at være en medium-lys ristning, så hvis du søger efter en måde at maksimere din koffeinindtag via kaffe, kan du gå efter en medium-lys ristning. Medium-mørk vil give dig et mindre kaffe “kick”, da den er lettere på koffein.

Find det rette kaffebønne baseret på nuance

Der er desværre ingen industristandard når det gælder kaffebønner, men du vil generelt opleve bønnerne falder ind i de følgende kategorier: lys, medium, medium-mørk og mørk.

Vær dog opmærksom på at producenter sjældent kalder dem ift. hvor mørk kaffebønnn er – faktisk kalder mange producenter deres bønner efter hvad de synes er passende. Dog er der enkelte der nogenlunde kategorisere dem ift. farve-niveau.

Lyse bønner eller lysebrune bliver ristet i kortere tid. De har ofte det højeste koffein niveau af alle varianterne. Typiske variant-navne på pakkerne vil være light city, half city og cinnamon (kanel).

Medium ristet kaffebønner har gerne en nuance lige mellem brun og sort/mørk, en stærkere smag og vil ikke fremstå ligeså olieret, som de mørke bønner gør. Medium-mørk kaffebønner har en rigere og mørkere farve, og har hellere ikke en særlig olieret overflade. Det resulterer i en bittersød eftersmag som ikke er alt for kraftfuld.

Mørke kaffebønner er de skinnende små sorte bønner som ser fantastisk ud på billeder. De har en mere olieret overfalde og en bitter smag.

Kaffebønner espresso

Har du lagt mærke til du kan købe kaffebønner eller espresso bønner? Og hvad vil du sige hvis jeg fortalte dig, de ikke er en og samme ting? Det er ofte svært at vælge mellem en espresso bønne og en kaffebønne, og langt de færreste kender forskellen på de to varianter. Det er på tide vi finder ud af det, så hæng på!

Udover tilberedningen er ristnings-processen ligeså vigtig for resultatet, som ved almindelig kaffe. Så det hele starter med den friske kaffebønne, og her taler vi ikke om det slutprodukt du står med i hænderne, men den bønne der bliver taget fra kaffeplanten.

Uden tilberedning kan den grønne bønner ikke bruges til at lave kaffe. Det er ristnings-processen som åbner op for mulighederne og hiver olierne og sukkeret ud af bønnen, som giver kaffe den velkendte aroma og smag.

Bønnen udsættes for en høj temperatur, og alt efter hvor lang denne proces er, afgør hvorvidt bønnen får en lys eller mørk rist.

En lysere rist giver gerne en mere unik smag, hvor medium giver dig den velkendte let syrlige smag. De mørke variant er langt mindre sylige og mere bitre i smag.

Når det kommer til stykket er forskellen på kaffebønner og espresso bønner tilbedredningsmetoden tilbage i plantagen, og selvfølgelig tilberedningen i køkkenet.

Hvad er espresso?

Er espresso ikke den lille drik du får når du har brug for en hurtig og effektiv måde og vågne op på? Både ja og nej. Et espresso shot er resultatet af at brygge kaffe gennem en hurtigt og højtryks espresso metode. Resultatet er altså det du drikker, som er en tyk, smagfuld lille drik med det rette espresso crema. Dette lille espresso shot er gerne udgangspunktet for andre kaffebaseret drikke såsom macchiato og cappuccino.

Vores certificerede espresso bønner